fbpx
IZVĒLNE

Braukt ar dabasgāzi 2x izdevīgāk!

Biežāk uzdotie jautājumi par CNG, ko ir noderīgi zināt!

Vai automašīna ar saspiesto dabasgāzi (CNG) ir ekonomiska?

Automašīna ar CNG dzinēju ir ļoti ekonomiska. Maksa par kilometru ir aptuveni par 50% zemāka nekā dīzeļdzinēja automašīnai.

Cik tālu var nobraukt ar vienu uzpildi?

Automašīnas saspiestā dabasgāzes tvertne parasti ir 15-25 kg. Šodienas vidējās klases divvērtīgais vieglais automobilis patērē vidēji 3,8-5 kg dabasgāzes uz 100 km, tāpēc gāzi var izmantot, lai ceļotu apmēram 400 km; ir arī papildu benzīna rezerves.

Kas notiek, ja dabasgāze beidzas un tuvākā dabasgāzes uzpildes stacija ir tālu?

Vieglie automobiļi, kas darbojas ar gāzi, parasti ir duāli – izmantojot divas degvielas. Ja gāze beidzas, Jūs varat turpināt braukšanu ar benzīnu līdz nākamajai dabasgāzes uzpildes stacijai.

Vai ir kādi ierobežojumi izmantojot automašīnu ar CNG?

CNG automašīnu lietošanai nav ierobežojumu. Saspiestas gāzes automašīnas var izmantot tāpat kā benzīna un dīzeļdegvielas automašīnas – garāžās, tuneļos, prāmjos utt.

Vai Latvijā ir pieejama CNG uzpilde?

Latvijā vēl nav nevienas publiskas CNG stacijas. Tomēr ES skaidri atbalsta un mudina dalībvalstis atttīstīt alternatīvo degvielu infrastruktūru, tāpēc tas ir tikai laika jautājums. Elenger plāno piedalīties CNG attīstībā Latvijā.

Vai tehniskās apkopes izmaksas CNG automašīnai ir dārgākas?

Tehniskā apkope ir pielīdzināma benzīna piedziņas mašīnām, papildus gāzes padeves sistēmas apkope praktiski nav nepieciešama.

Klientu atbalsts
Darba dienās 9:00-18:00

+371 6000 6100